'NEWEY VERTREKT BIJ RED BULL VAN VERSTAPPEN, WIL LOPEND CONTRACT ONTBINDEN'

Adrian Newey zal naar verwachting binnenkort zijn vertrek bij Red Bull aankondigen, zo meldt het doorgaans goed ingevoerde Auto, Motor und Sport. De topontwerper was sinds 2006 in dienst van het Britse raceteam, maar zal naar verluidt niet verder gaan bij het team van Max Verstappen.

Volgens het Duitse medium is Newey ongelukkig met de machtsstrijd binnen het team. Bovendien dreigt hij zich omwille van de budgetcap volledig te moeten focussen op het RB17 hypercarproject. Dat zou de 65-jarige Brit niet zien zitten, omdat zijn passie nog steeds ligt in de Formule 1.

Het contract van Newey bij Red Bull loopt nog tot en met eind 2025, maar volgens geruchten zou de technicus eind 2024 al willen vertrekken om zich vervolgens elder op een nieuw project te kunnen storten. Dat zou dus een ontbinding van zijn doorlopende contract betekenen. 

Ferrari volgende bestemming?

Waar de toekomst van Newey ligt, is onduidelijk. Eerder dit jaar werd hij al in verband gebracht met een overstap naar Ferrari. In de jaren negentig kon Newey - die momenteel een salaris van rond de 10 miljoen pond zou verdienen bij Red Bull - ook al naar Ferrari. Hij koos uiteindelijk voor McLaren omdat hij daardoor in Engeland kan blijven werken, al 'was de verleiding heel groot'. Verhuizen naar Italië zag Newey toen niet zitten, maar momenteel werkt hij vanuit zijn tweede huis in Zuid-Afrika al gedeeltelijk op afstand voor Red Bull. Voor Ferrari zou dat mogelijk ook kunnen.

Het einde van het tijdperk Newey bij Red Bull lijkt dus in zicht. Hij bouwde zeven verschillende wagens waarmee wereldtitels behaald werden door het team uit Milton Keynes.

2024-04-25T14:09:59Z dg43tfdfdgfd